Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Blažo Nedić, Beograd • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Blažo Nedić, Beograd

Advokat, član Advokatske komore Srbije od 1996. godine. Regionalni medijator Svetske banke za Srbiju, BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Albaniju. Sertifikovan medijator od strane ADR grupe iz Velike Britanije i American Bar Association Dispute Resolution Section. Stalni sudski tumač za engleski jezik pri Višem sudu u Beogradu. Od 2008. godine radi u organizaciji Partneri za demokratske promene Srbija.

Radno iskustvo

 

Advokat, član Advokatske komore Srbije od 1996. godine. Regionalni medijator Svetske banke (Office of Mediation Services) za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Albaniju. Kao medijator sertifikovan i od strane ADR grupe iz Velike Britanije i American Bar Association (ABA) Dispute Resolution Section. Specijalizovan u oblasti sudske, privredne, radnopravne, imovinskopravne, kao i medijacije u slučajevima diskriminacije. Posebno specijalizovan za uspostavljanje i razvoj sistema medijacije. Specijalizovan za zastupanje klijenata u postupcima medijacije. Stalni sudski tumač za engleski jezik pri Višem sudu u Beogradu.

Radio je u advokatskoj praksi u Velikoj Britaniji i Srbiji. Bio je član pravnog tima Ian Macdonald QC u predmetu UK House of Lords Regina v. SSHD (ex parte Abdi & Gawe) 1 WLR 298 HL. Od 2001-2008.g. bio je angažovan kao pravni savetnik međunarodne organizacije ABA/CEELI u Srbiji. Od 2008. godine radi u organizaciji Partneri za demokratske promene Srbija na projektima jačanja vladavine prava, promovisanja mirnog rešavanja sukoba i medijacije, razvoja demokratije i zaštite ljudskih prava u Srbiji i regionu. Pridruženi je član Američkog udruženja pravnika, član Izvršnog odbora Partners for Democratic Change International (PDCI), član European Mediation Network (EMNI) i South-East European Mediation Forum (SEEMF). Član Radne grupe Ministarstva pravde za izradu nacrta novog Zakona o medijaciji i Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći. Stipendista JAMS Fondacije za doprinos i posvećenost razvoju ADR-a i medijacije. Autor je više priručnika, treninga, prezentacija i tekstova iz oblasti reforme pravnog sistema, medijacije i ADR-a. Govori engleski, medijaciju sprovodi na srpskom i engleskom.

 

Obrazovanje i profesionalno usavršavanje

 

Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1991. godine, a postdiplomske studije iz oblasti međunarodnog privrednog prava završio je u Londonu 1995. godine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top