Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Dan žrtava holokausta • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Dan žrtava holokausta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić upozorava da su rasna, nacionalna i verska mržnja zasnovana na predrasudama i dalje prisutne u našem društvu. Jedini način da se to stanje promeni je putem menjanja stavova ljudi, i poverenica podseća na obavezu svakog pojedinca, ali i svake institucije i organa da svojim zalaganjem doprinese iskorenjivanju rasizma i antisemitizma.

Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta, ustanovila je Generalna skupština Ujedinjenih Nacija smatrajući potrebnim da se reafirmišu ljudska prava, prevencija i kažnjavanje zločina genocida, ali i kao upozorenje na stalno prisutnu opasnost od rasne, nacionalne i verske mržnje zasnovane na predrasudama.

Sećanje na tragediju koja je najviše pogodila jevrejski narod, ali i veliki broj Roma, Poljaka, Srba i drugih, mora da bude opomena novim generacijama da se takvi događaji nikada više ne smeju ponoviti.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top