Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Delegacija crnogorskog Ombudsmana u poseti Povereniku • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Delegacija crnogorskog Ombudsmana u poseti Povereniku

Delegacija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Povereniku za zaštitu ravnopravnosti. Cilj posete je upoznavanje sa pravnim statusom, nadležnostima i ovlašćenjima Poverenika. Uz reči dobrodošlice, o dosadašnjim rezultatima i ključnim izazovima u petogodišnjem radu, govorila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić. Ona je istakla značaj regionalnog povezivanja nezavisnih tela i naglasila da je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti uspostavio kvalitetnu i plodotvornu regionalnu saradnju. Tokom razgovora, posebno je bilo reči o sličnostima i razlikama antidiskriminacionih propisa i prakse u dve države.

Gosti iz Crne Gore upoznali su se sa načinom postupanja po pritužbama, modelom medijacije u slučajevima diskriminacije i saradnjom sa domaćim i međunarodnim akterima na promovisanju ravnopravnosti, o čemu su govorile pomoćnice poverenice Kosana Beker i Ljiljana Lončar, i savetnice Marija Zarić, Milica Pavićević i Tijana Milošević.

U delegaciji su, pored Zaštitnika Šućka Bakovića, i njegov zamenik Siniša Bjeković, savetnica Dina Knežević i savetnici Nik Gašaj i Dragan Đukić. Posetu crnogorskog Zaštitnika ljudskih prava i sloboda organizovala je Kancelarija Saveta Evrope iz Podgorice.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top