Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Forum za rodne politike: Vladavina prava i antidiskriminacija • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Forum za rodne politike: Vladavina prava i antidiskriminacija

Na inicijativu aktivistkinja i ekspertkinja okupljenih oko Ženske platforme i u saradnji sa Ženskom parlamentarnom mrežom, u Narodnoj skupštini održan je Forum za rodne politike – Vladavina prava i antidiskriminacija.

U ime institucije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, šefica kabineta Antigona Andonov prenela je snažnu podršku poverenice Brankice Janković, naglasivši značaj Ženske platforme i svih aktivnosti koje podstiču ravnopravnost muškaraca i žena u svim oblastima društvenog života. Ona je dodala da Platforma može da bude polazna osnova za brojne druge strateške dokumente, uz poruku da svi zajedno treba odlučnije da radimo na suzbijanju rodnih stereotipa, predrasuda i diskriminacije.

Cilj Foruma bio je da se u dijalogu sa ekspertkinjama, aktivistkinjama i političarkama razgovara o dostignućima u oblasti vladavine prava i antidiskriminacije, a u kontekstu praćenja postignuća definisanih Ženskom platformom za razvoj Srbije.

Print Friendly, PDF & Email
back to top