Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Godišnja priznanja za paraolimpijce • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Godišnja priznanja za paraolimpijce

Na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije proglašeni su najuspešniji pojedinci, ekipe i treneri za 2015. godinu.

Za najuspešnijeg sportistu izabran je Željko Dimitrijević, osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu i prvaku Evrope u atlletskoj disciplini čunj. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uručila je priznanje Milošu Mikiću, koji je u Željkovo ime preuzeo nagradu.

„Kao poverenica za zaštitu ravnopravnosti, svakog dana ukazujem na brojne barijere sa kojima se suočavaju naše građanke i građani sa invaliditetom. Ovo je ujedno i moj apel nadležnima da se nastavi sa uklanjanjem svih prepreka i da jednoga dana živimo u društvu jednakih startnih pozicija”, rekla je poverenica Janković.

Ona je, govoreći o ljudskim potencijalima, parafrazirala jednog poznatog sportistu da se granica između mogućeg i nemogućeg prevazilazi odlučnošću. Poverenica je istakla da su ovu barijeru naši sportisti prevazišli i da se nada da će nas opet obradovati medaljama.

Paraolimpijci su prošle godine na evropskim i svetskim šampionatima postigli vrhunske rezultate i osvojili veliki broj medalja. Za najuspešniju sportiskinju izabrana je Borislava Perić – Ranković. Najuspešniji tim činili su Borislava Perić – Ranković, Nada Matić i Zorica Popadić, a priznanje za najboljeg trenera dobio je Zlatko Kesler.

Na svečanosti su dodeljena i specijalna priznanja institucijama, kompanijama i pojedincima uz čiju su podršku naši sportisti postigli značajne uspehe.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top