Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Martin Matijašević • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Martin Matijašević

Martin Matijašević rođen je 1989. godine u Lučanima. Završio je Fakultet bezbednosti Univerziteta u Beogradu 2012. godine, zatim master akademske studije na temu „Politički kriminalitet u savremenoj Srbiji – pojavni oblici i implikacije po nacionalnu bezbednost”. Nakon završenih master studija upisao je specijalističke akademske studije kriminalistike na Kriminalističko-policijskoj akademiji u Beogradu, smer Bezbednosna zaštita lica i imovine, nakon čega upisuje doktorske akademske studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu, na katedri pravnoistorijskih nauka.

Tokom osnovnih akademskih studija Matijašević je stekao radno iskustvo na poslovima u oblasti privatne i korporativne bezbednosti kao organizator, koordinator i rukovodilac službe fizičkog obezbeđenja na svim većim sportskim i kulturnim manifestacijama i javnim skupovima visokog rizika.

Nakon završetka osnovnih akademskih studija, radio je kao demonstrator i saradnik u nastavi na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu na predmetima “Sistemi bezbednosti”, „Sistem civilne odbrane”, „Zdravstvena i socijalna zaštita”, „Etika i politika humanitarne pomoći”, „Terorizam i organizovani kriminal”. Takođe, bio je glavni koordinator stručne prakse Fakulteta bezbednosti, koordinator i istraživač saradnik Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti, Centra za istraživanje humane bezbednosti Fakulteta bezbednosti, Centra za analizu rizika i upravljanje krizama.

Martin Matijašević učestvovao je na velikom broju međunarodnih i domaćih naučnih i stručnih konferencija, skupova i projekata iz oblasti bezbednosti, odbrane i zaštite. Bio je član organizacionog komiteta međunarodne naučne konferencije – „20 godina ljudske bezbednosti”.

Kao autor i koautor objavio je više naučnih i stručnih članaka iz oblasti bezbednosti, odbrane i zaštite.

Za svoj rad više puta je pohvaljivan i nagrađivan – Zahvalnica Prodekana za postdiplomske studije i naučnoistraživački rad Fakulteta bezbednosti, za doprinos realizaciji druge međunarodne konferencije o ljudskoj bezbednosti, dobitnik je Pohvalnice Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti za organizaciju i koordinaciju rada dobrovoljaca, iskazanu hrabrost i nesebičan doprinos tokom vanredne situacije u Republici Srbiji 2014. godine…

Organizator je velikog broja humanitarnih akcija, saradnik je i prijatelj Univerzitetske dečje klinike u Beogradu.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top