Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić saopštava da Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta mora da bude opomena svima i za sve da se najmračniji događaj u ljudskoj istoriji ne sme više nikada ponoviti.

Prema njenim rečima, ovo sećanje mora sve da opominje na to koliko je diskriminacija opasna i kako njeno tolerisanje može dovesti do katastrofalnih dešavanja u istoriji čovečanstva kakav je holokaust. Zato je neophodno stalno ukazivati i apelovati na važnost poštovanja ljudskih prava i sprečavanje svih vidova rasne, nacionalne i verske diskriminacije i mržnje prema drugima i drugačijima.

Poverenica napominje da je rasna, nacionalna i verska mržnja zasnovana na predrasudama i dalje  prisutna u našem društvu, a jedini način da se to stanje promeni jeste obrazovanje i menjanje stavova ljudi. Zbog toga ukazuje da Međunarodni dan sećanja na žrtve holokausta mora predstavljati obavezu za svakog pojedinca, ali i svaku instituciju i organ u Srbiji da svojim zalaganjem doprinese iskorenjivanju rasizma i antisemitizma.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top