Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Međunarodni dan tolerancije - 16. novembar • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Međunarodni dan tolerancije – 16. novembar

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić čestitala je svim građanima i građankama 16. novembar, Međunarodni dan tolerancije i poručila da toleranciju praktikuju i o njoj razmišljaju svakog dana.

“Tolerancija predstavlja prihvatanje različitosti u najširem smislu i svest da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje. To nije izraz slabosti, popustljivosti niti je negativna osobina. Tolerantna osoba je ona koja se drži svojih uverenja, ali i prihvata činjenicu da i drugi imaju pravo na svoje mišljenje kao i pravo da bude ono što jeste. Tolerancija se mora učiti, kao što moramo naučiti i kako da sukobe mirno rešavamo jer su oni sastavni deo života svakoga od nas. Svi zajedno treba da gradimo kulturu mira, tolerancije i razumevanja, id a radimo na stvaranju otvorenog i tolerantnog društva koje uvažava različitost i svima pruža jednake šanse i mogućnosti”, poručila je poverenica.

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO) ustanovila je Međunarodni dan tolerancije 1995. godine. To je dan koji sve na svetu podseća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Poverenik za zaštitu ravnopravnosti Međunarodni dan tolerancije obeležava kao svoj dan. Tim povodom u dva dnevna lista, u subotnjem “Danasu” i nedeljnoj “Politici” poklanjamo strip “Nemoj da tolerišeš diskriminaciju” i “Rečnik tolerancije”.

Print Friendly, PDF & Email
back to top