Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Mesec tolerancije i ljudskih prava – Verujem u toleranciju • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Mesec tolerancije i ljudskih prava – Verujem u toleranciju

U okviru “Meseca tolerancije i ljudskih prava” u nedelju 16. novembra, na Međunarodni dan tolerancije, iz Subotice je krenuo Karavan “Verujem u toleranciju”. Karavan će sve do 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava, obići više gradova Srbije.

Pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Ljiljana Lončar napominje da bi svi u srpskom društvu trebalo da radimo na tome da tolerancija postane naša svakodnevica. „Svima nama želim da mesec tolerancije preraste u svih 12 meseci, odnosno u 365 tolerantnih dana u godini. To će značiti da smo jednaki u pravima i slobodama i da živimo u društvu koje poštuje različitost”, rekla je Ljiljana Lončar u Subotici.

Karavan “Verujem u toleranciju” deo je akcije u okviru “Meseca tolerancije i ljudskih prava” koji traje od 16. novembra do 10. decembra. Akciju je pokrenulo više neformalnih grupa mladih iz Novog Sada, Subotice, Zrenjanina, Novog Pazara i drugih gradova širom Srbije, a podržali su ih Ministarstvo omladine i sporta, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Kancelarija za ljudska i manjinska prava.

U sklopu karavana je i LAJKOMAT na kojem građani i građanke putem veb kamere mogu da ostave svoje video poruke na temu “Verujem u toleranciju”, u trajanju od pet sekundi i na taj način učestvuju u takmičenju za Ambasador/ka tolerancije i ljudskih prava. Video poruke će biti postavljene na internet prezentaciju www.nemrznji.rs, a zvanični haštagovi su #verujem #tolerancija #nemrznji. Pobednik/ca takmičenja biće osoba čija video poruka bude najviše šerovana.

Glavna nagrada je poseta institucijama Saveta Evrope u Strazburu.

Video materijal sa događaja možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
back to top