Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Napad na „Žene u crnom" • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Napad na „Žene u crnom”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić najoštrije osuđuje napad na aktiviste i aktivistkinje nevladine organizacije „Žene u crnom” i bicikliste iz memorijalne povorke ka Srebrenici, koji se sinoć dogodio u Valjevu.

Poverenica izražava nadu da će svi napadači koji su u međuvremenu privedeni, biti adekvatno kažnjeni. Država je dužna da zaštiti osnovna ljudska prava i slobodu svakog pojedinca i pojedinke i osigura punu bezbednost. Poverenica upozorava da je nedopustivo da se bilo kome osporava pravo na mirno okupljanje i ocenjuje da su skandalozni pretnje, nasilje i govor mržnje kojima su bili izloženi predstavnici i predstavnice „Žena u crnom”.

Mržnja i netrpeljivost neće nestati sami od sebe, već svi nadležni, baš kao i svaki pojedinac i pojedinka, treba da doprinesu izgradnji društva okrenutog ka miru i toleranciji i zasnovanog na poštovanju ljudskih prava i ravnopravnosti, zaključuje poverenica.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top