Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Održan seminar u Subotici u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost“ • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Održan seminar u Subotici u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost“

U Subotici je održan seminar o diskriminaciji sa ciljem da doprinese podizanju svesti u lokalnim zajednicama o tome da je diskriminacija zabranjena zakonom i da se ne sme tolerisati.

Tokom seminara učesnici i učesnice su se upoznali/e s pojmom diskriminacije, uzrocima diskriminacije i njenim posledicama u društvu. Osim toga, na seminaru je bilo reči i o rezultatima istraživanja javnog mnjenja o diskriminaciji, kao i o široko rasprostranjenim stereotipima i predrasudama u našem društvu, a naročito među mladima. Učesnici/ce seminara su razvili živu diskusiju o diskriminaciji u našem društvu, a predlagali su i konkretne akcije koje bi bilo dobro preduzeti u njihovim lokalnim zajednicama.

Održan seminar predstavlja samo jednu od niza planiranih aktivnosti u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost” koji zajednički realizuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Savez udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije”.

Print Friendly, PDF & Email
back to top