Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Održan trening u Bujanovcu o javnom zastupanju prava manjina • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Održan trening u Bujanovcu o javnom zastupanju prava manjina

U okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost” koji zajednički realizuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Savez udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije”, održan je trening za mlade „Javno zastupanje za prava manjina” 26. septembra u Bujanovcu.

Učesnici i učesnice treninga su kroz radionice i edukativne sesije upoznati sa procesom kreiranja strategije javnog zastupanja. Predstavnica Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Danijela Stojimenov, kroz interaktivnu sesiju, učesnicima i učesnicama dodatno je približila pojam predrasuda i stereotipa, i kroz praktične primere podstakla da sami definišu i prepoznaju diskriminaciju i njene elemente. Nakon toga, trenerski tim Kuće ljudskih prava i demokratije, Dubravka Velat i Sara Dereta, predstavile su korake koje će učesnici/e morati da prođu pri kreiranju strategije javnog zastupanja, i ukazale su na faktore koji na ovu strategiju mogu da utiču.

Takođe, mladi su podstaknuti da samostalno identifikuju problem diskriminacije u lokalnoj zajednici i izrade kampanju javnog zastupanja. Prepoznato je da je Bujanovac i okolina multietnička sredina, te da je diskriminacija najviše prisutna upravo u odnosu na pripadnike različitih etničkih zajednica, kao i pri službenoj upotrebi albanskog jezika, te su učesnici/e odlučili da razvijaju kampanje javnog zastupanja koje su usmerene na podizanje svesti i rešavanje problema u ovim oblastima.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top