Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Održana Parada ponosa • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Održana Parada ponosa

Nedelja ponosa završena je Paradom i šetnjom od zgrade Vlade Srbije do skupštine grada Beograda, u kojoj su učestvovali predstavnici i predstavnice LGBT organizacija, državnih organa, nezavisnih institucija, ambasadora i građana i građanki.

U šetnji su učestvovali i poverenica Nevena Petrušić i zaposleni u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti. U izjavi medijima, poverenica je ocenila da je veoma važno što je Parada ponosa održana, ističući da je značajno i to što je atmosfera mnogo bolja nego što je bila 2010. godine. “Nažalost još moramo da imamo ovolike policijske snage i nadam da će to biti poslednja parada gde postoji takva potreba”, rekla je poverenica. Prema njenim rečima, Srbija je pokazala da zaista može da garantuje i obezbedi da se ostvari pravo na mirno okupljanje jedne od najmarginalizovanijih grupa.

Print Friendly, PDF & Email
back to top