Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Okrugli sto o efikasnoj saradnji Narodne skupštine i nezavisnih organa i tela • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Okrugli sto o efikasnoj saradnji Narodne skupštine i nezavisnih organa i tela

U Domu Narodne skupštine održan je Okrugli sto USAID/JRGA Projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast na temu “Efikasna saradnja Narodne skupštine i nezavisnih državnih organa i tela. U uvodnom obraćanju, zamenik generalnog sekretara Narodne skupštine Radoslav Vujović rekao je da će parlament dalje jačati kapacitete i podizati nivo stručnosti zaposlenih, a tome će značajno doprineti zaključci i preporuke ovog i prethodnih okruglih stolova. Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić je ocenila da je saradnja svih državnih organa važan činilac u borbi protiv korupcije. O aktivnostima i ulozi Državne revizorske institucije govorio je direktor Radoslav Sretenović. Nevena Petrušić, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti navela je da mora postojati jasan mehanizam za praćenje sprovođenja preporuka koje daju nezavisna tela, kao i mehanizam koji će obezbediti nezavisnim telima uvid u sve faze zakonodavnog procesa.
Zamenica Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Stanojla Mandić istakla je da je saradnja sa Narodnom skupštinom, ove godine, bila mnogo intenzivnija, dok je generalna sekretarka Zaštitnika građana Jasminka Jakovljević pozdravila razmatranje izveštaja na plenumu. Nakon obraćanja predstavnika pet nezavisnih državnih organa i tela, u diskusiji su učestvovali narodni poslanici i zaposleni u Stručnoj službi Narodne skupštine.

Print Friendly, PDF & Email
back to top