Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Okrugli sto o Povereniku u opštini Žitište • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Okrugli sto o Povereniku u opštini Žitište

U opštini Žitište organizovana su dva okrugla stola posvećena jačanju saradnje sa jedinicama lokalnih samouprava, uz podršku projekta IPA 2011 „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Srbiji”, koji finansira Evropska unija. Skupovima su prisustvovali predstavnici opštinskih vlasti, Komisije za rodnu ravnopravnost, Centra za socijalni rad, Nacionalnog saveta za zapošljavanje, nevladinih organizacija, sindikata, obrazovnih institucija, policije, sudstva i medija.

Prvog dana posete održan je okrugli sto o govoru mržnje i grafitima mržnje. Na skupu koji je održan narednog dana, predstavljeni su mandat Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, mehanizmi zaštite od diskriminacije, kao i rad Poverenika na unapređenju ravnopravnosti. U ime institucije, govorile su predstavnice Poverenika Emila Spasojević, Danijela Stojimenov i Marija Zarić, a na skupovima su učestvovali i Zorica Mršević iz Instituta za društvene nauke i Gojko Pantović, predstavnik Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Video materijal sa predstavljanja u Žitištu možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Poverenika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top