Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Osman Balić • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Osman Balić

Osman Balić diplomirao je na Fakultetu Zaštite na radu u Nišu 1978. godine. Završio je treninge za upravljanje nacionalno mešovitim lokalnim sredinama, za upravljanje projektima Ministarstva za rad i socijalna pitanja, zatim monitoring i evaluacija projekata Svetske banke. Pohađao je jednogodišnji kurs Fonda za političku izuzetnost. Predsednik je Izvršnog odbora YUROM Centra, a bio je i zamenik šefa sekretarijata za implementaciju romske strategije- Služba za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije, član Komisije za saradnju sa UNESKO SCG, član ekspertske grupe MGS Rom Saveta Evrope, lokalni medijator OEBS-a za romsku zajednicu.
Učestvovao je u projektima obrazovanja, stanovanja, zdravstva, zapošljavanja i informisanja romske zajednice na teritoriji Niša, regiona i cele Srbije. Radio je na izradi Strategije intergracije Roma u SCG, Strategije za razvoj malih i srednjih preduzeća u Nišu i Stretegije održivog razvoja za potrebe Vlade Srbije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top