Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Pobednici Moot Court-a u Briselu • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Pobednici Moot Court-a u Briselu

Prošlogodišnji pobednici III Nacionalnog takmičenja u simulaciji suđenja u oblasti zaštite od diskriminacije (Moot Court) posetili su centralu Evropske mreže tela za ravnopravnost „Equinet” i Interfederalni centar za jednakost u Briselu „UNIA”.

Studenti i studentkinje Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu Milijana Tomić, Milica Stanković i Ivan Popović, kao i mentorka tima Anđelija Tasić, imali su prilike da se upoznaju sa radom „Equineta”, njihovim projektima i strategijom za naredni period. Sastanak su vodili Tamaš Kadar i Katrin Steinfild.

Na sastanku sa višom pravnom savetnicom Interfederalnog centra za jednakost Ingrid Andenbum, pobednici „Moot Courta” saznali su kako izgleda belgijsko zakonodavstvo u oblasti ljudskih prava, kao i infrastruktura pravnog sistema. U nastavku razgovora, studenti su se interesovali za primere iz prakse i sa kojim izazovima se njihova institucija svakodnevno susreće.

Takmičenje „Moot Court” organizovao je Poverenik za zaštitu ravnopravnosti u saradnji sa Pravosudnom akademijom i Fondacijom za otvoreno društvo, a putavonje u Brisel sa posetama institucijama za zaštitu ravnopravnosti nagrada je za prvoplasirane.

Na prošlogodišnje takmičenje prijavilo se ukupno 27 timova studentkinja i studenata na osnovnim i master studijama sa svih akreditovanih pravnih fakulteta u Republici Srbiji, a pobedio je tim pod nazivom „Stribori” koji su činili studenti i studentkinje sa niškog Pravnog fakulteta.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top