Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Podrška procesu inkluzivnog obrazovanja • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Podrška procesu inkluzivnog obrazovanja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković prisustvovala je regionalnoj konferencija “Politike i praksa inkluzivnog obrazovanja u jugoistočnoj Evropi” održanoj 2. juna u Beogradu. Podržavajući proces inkluzivnog obrazovanja i sagledavajući sve aspekte inkluzivnog obrazovanja poverenica Janković je bila među brojnim ekspertima iz zemlje i sveta koji su na skupu na kojem su razmenjena i podeljena iskustva i primeri prakse u implementaciji inkluzivnog obrazovanja, u jugoistočnoj Evropi. Na konferenciji su predstavljeni najbolji primeri međunarodne prakse u ovoj oblasti i istaknute su ključne teme vezane za budućnost i razvoj inkluzivnog obrazovanja u Srbiji.

Regionalna konferencija, kojoj je prisustvovalo 170 učesnika iz desetak zemalja, deo je projekta Monitoring i evaluacija inkluzivnog obrazovanja, koju realizuju Ministarstvo prosvete i Svetska banka, uz podršku UNICEF-a, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Fonda za otvoreno društvo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top