Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Podrška protestnom skupu protiv femicida • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Podrška protestnom skupu protiv femicida

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, zajedno sa zaposlenima, prisustvovala je protesnom skupu protiv femicida u Srbiji, u organizaciji Mreže žena protiv nasilja, Autonomnog ženskog centra i Žena u crnom.

Ove organizacije zatražile su da 18. maj u Srbiji bude proglašen Danom sećanja na žene žrtve porodičnog nasilja i upozorile da je od početka godine ubijeno devet žena u porodičnom nasilju.

Poverenica Janković je rekla da je pokrenuta inicijativa izuzetno dobra i da ne treba da se završi samo na tome, istakavši da Srbija ima dobar zakonodavni okvir za borbu protiv nasilja u porodici, ali da postoji problem u primeni, a pre svega u koordinaciji nadležnih.

Ovaj skup je još jedan način da se ukaže na potrebu za hitnije delovanje, navela je poverenica i istakla da je ohrabrujuća poruka sa vrha vlasti da će to pitanje biti stavljeno u prioritet rešavanja. Problem nasilja ne može se odlagati, a nijedna žena ne sme biti žrtva nasilja, naglasila je poverenica Janković.

Oganizatorke protesta priredile su performans uz čitanje imena 9 ubijenih žena, odajući im počast uz poruku da neće biti zaboravljene, i zahtevajući da se to nikada više ne ponovi.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top