Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Podrška ženskom preduzetništvu • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Podrška ženskom preduzetništvu

Na poziv ambasadorke Australije Džulije Fini, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković posetila je tri vinarije u sklopu programa podrške ženskom preduzetništvu „Žene, vino i tkanje”.

Vinarije Galot u Banatskim Karlovcima, Spasić u Novom Slankamenu i Šijački u Banoštoru se razlikuju po veličini, obimu proizvodnje, sortama grožđa od kojih proizvode vino, ali zajedničko im je što su u sve tri najvažniji stubovi – žene. One su ili vlasnice ili glavne tehnološkinje za proizvodnju vina.

Ovom prilikom su, u prostorijama vinarije Šijački, žene iz Etno mreže izlagale i prodavale ručno rađene odevne predmete.

Preduzetnice su, sa svojim suprugama ili ćerkama, posetili i ambasadori velikog broja zemalja: Kanade, Holandije, Norveške, Albanije, Rumunije, Indonezije, zatim zamenica Zaštitnika građana Gordana Stevanović, Violeta Jovanović i Snežana Jovanović iz Etno mreže, kao i predstavnice ambasade Australije Zorana Kataranovski i Irena Milojković.

Događaju je prisustvovala i australijsko-srpska producentkinja Izabela Savić koja je zainteresovana za izradu dokumentarnog filma o ženama koje proizvode vino u ovom regionu.

Print Friendly, PDF & Email
back to top