Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poseta delegacije iz Palestine • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poseta delegacije iz Palestine

U okviru petodnevne studijske posete Srbiji, delegacija državnih zvaničnika, predstavnika civilnog društva i medija iz Palestine upoznala se sa radom nezavisnih institucija u Srbiji: Poverenikom za zaštitu ravnopravnosti, Zaštitinikom građana i Poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković palestinskoj delegaciji predstavila je nadležnosti, aktivnosti i planove institucije. U svom izlaganju, ona je objasnila kako izgleda postupak pred Poverenikom i navela najupečatljivije primere iz prakse koji se odnose na diskriminaciju u sektoru bezbednosti.

O radu nezavisnih institucija govorili su i zaštitnik građana Saša Janković, kao i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.

Delegacija iz Palestine razgovaraće i sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, civilnog društva i medija o mehanizmima podnošenja žalbi u sektoru bezbednosti Republike Srbije. Ovu posetu organizovao je Ženevski centar za demokratsku kontrolu oružanih snaga u saradnji sa Zaštitnikom građana.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top