Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poseta delegacije UNICEF-a Povereniku • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poseta delegacije UNICEF-a Povereniku

Direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji Mišel Sent-Lot i Tanja Ranković, specijalistkinja za oblast obrazovanja kancelarije UNICEF-a u Srbiji, posetili su instituciju Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.
Prilikom posete, poverenica Nevena Petrušić istakla je da je UNICEF do sada bio jedan od najvažnijih partnera Poverenika, kao i da je Poseban izveštaj Poverenika o diskriminaciji dece, koji će sledeće nedelje biti predstavljen u Narodnoj Skupštini, nastao uz snažnu podršku UNICEF-a. Poverenica je ukazala na probleme sa kojima se institucija Poverenika susreće, i između ostalog istakla da je Ministarstvu prosvete Poverenik još pre više od dve godine uputio preporuku da se iz školskih udžbenika izbace diskriminatorni i stereotipni sadržaji, ali Ministarstvo po toj preporuci još nije postupilo.
Na sastanku se razgovaralo i o metodama suzbijanja diskriminacije koje su se pokazale delotvornim u drugim zemljama, iskustvima koja mogu poslužiti kao primeri dobre prakse, i mogućnostima njihove primene u Srbiji. Predstavnici UNICEF-a istakli su da će ta organizacija nastaviti da pruža punu podršku instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top