Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poseta Savetu za rodnu ravnopravnost opštine Bački Petrovac • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poseta Savetu za rodnu ravnopravnost opštine Bački Petrovac

Predstavnici Stručne službe Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Branko Ćirković, Tijana Milošević i Danijela Stojimenov posetili su Savet za rodnu ravnopravnost i službu za besplatnu pravnu pomoć u Bačkom Petrovcu. Na radnom sastanku, održanom 6. juna, bilo je reči o nadležnostima i ulozi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u sprečavanju rodno zasnovane diskriminacije, kao i o modelima buduće saradnje sa lokalnim mehanizmima za rodnu ravnopravnost.

Sastanku su osim članova Saveta za rodnu ravnopravnost i službe za pružanje besplatne pravne pomoći, prisustvovali zamenik predsednika Skupštine opštine Bački Petrovac i načelnik opštinske uprave.

Cilj ovakve neposredne saradnje je osiguravanje bolje pristupačnosti Poverenika za zaštitu ravnopravnosti svim građanima, a posebno ženama, kroz veću informisanost lokalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i kancelarija za besplatnu pravnu pomoć o mandatu Poverenika i njegovoj ulozi u sprečavanju rodno zasnovane diskriminacije.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top