Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica Janković na seminaru Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica Janković na seminaru Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na seminaru koji je namenjen nacionalnim specijalizovanim telima u organizaciji Evropske komisije protiv rasizma i netolerancije (EKRI) u Strazburu.

Tema seminara bila je uloga nacionalnih specijalizovanih organa u savetovanju zakonodavne i izvršne vlasti i drugih zainteresovanih strana.

U opštim preporukama ove evropske komisije definišu se funkcije i odgovornosti nacionalnih specijalizovanih organa. Funkcija savetovanja zakonodavne i izvršne vlasti, kao i drugih zainteresovanih strana, uključuje praćenje sadržaja i dejstva zakona i drugih akata kako bi se predlagale izmene, pružanje saveta u cilju poboljšanja propisa i prakse u oblasti borbe protiv rasizma, ksenofobije, antisemitizma i netolerancije. Specijalizovana tela treba da savetuju i druge zainteresovane strane, kao što su udruženja poslodavaca, sindikati, NVO…

Na seminaru je zaključeno da specijalizovana tela imaju potencijal da unaprede i šire promovisanje jednakosti i borbu protiv diskriminacije i da je neophodna što bliža saradnja sa organizacijama civilnog društva koje se bave ovim temama.

Print Friendly, PDF & Email
back to top