Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica Janković zatvorila "BOSIFEST" • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica Janković zatvorila “BOSIFEST”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković zatvorila je šesti beogradski filmski festival osoba sa invaliditetom “BOSIFEST 2015″.

„Svi mi koji radimo na izgradnji društva ravnopravnih i jednakih, uglavnom se bavimo dokumentima, konvencijama, strategijama. Za to vreme organizacije poput Hendi centra Koloseum koja je organizator filmskog festivala osoba sa invaliditetom, bore se, rade i pokazuju svima nama kako da se jedni drugima približimo i naučimo različitostima”, rekla je poverenica Janković

Ovo su trenuci kada se osećam posnosno što sam građanka Srbije, izjavila je poverenica i dodala da je ova vrsta festivala jedinstvena na Balkanu. Ona je pohvalila organizatore što su na festival doveli goste iz Izraela, Rusije i Slovenije.

“Uz ovakav festival naše društvo dobija drugačije lice ono ljudsko, zaključila je poverenica Brankica Janković.

Šesti po redu „BOSIFEST 2015”, filmski festival osoba sa invaliditetom održan je od 1. do 3. juna u Domu omladine u Beogradu. Na destivalu pod sloganom “Lavirint mogućnosti” učestvovalo je 180 filmova.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top