Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica na predstavljanju godišnjeg izveštaja GSA • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica na predstavljanju godišnjeg izveštaja GSA

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić govorila je danas na predstavljanju Godišnjeg izveštaja Gej strejt alijanse o stanju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji za 2012. godinu. Konstatujući da se Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije obeležava u nešto boljoj atmosferi nego prošle godine, poverenica je izrazila nadu da će uskoro na nacionalnom nivou biti razvijen sistem za praćenje diskriminacije. Za prevazilaženje predrasuda ključna je uloga obrazovnog sistema i medija, istakla je poverenica, a veliki doprinos imaće i najavljeno usvajanje Nacionalne strategije za borbu protiv diskriminacije koju je inicirao Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.
Predstavnici Gej strejt alijanse Mirjana Bogdanović i Lazar Pavlović istakli su da je glavni cilj izveštaja GSA da dokumentuje slučajeve nasilja nad pripadnicima LGBT populacije, jer je bezbednost i sigurnost osoba drugačije seksualne orijentacije i dalje gorući problem.
Na predstavljanju izveštaja GSA govorili su i zaštitnik građana Saša Janković, i Jasna Plavšić iz Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top