Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica održala predavanje studentima Kriminalističko-policijske akademije • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica održala predavanje studentima Kriminalističko-policijske akademije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković održala je predavanje studentima druge i treće godine Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu. Tema predavanja na predmetu „Policija u zajednici” bila je mesto i uloga Poverenika u državnom sistemu Republike Srbije. Poverenica Janković upoznala je studente sa zakonskim okvirima rada institucije kojima se garantuje nezavisnost i samostalnost delovanja.

Naglasivši da je diskriminacija pojava stara koliko i međuljudski odnosi i da je njeno aktivno suzbijanje zadatak svih modernih demokratskih društava, poverenica je pozvala studente da razvijaju svest o značaju ravnopravnosti u svim aspektima društvenog života.

U završnom delu pradavanja studenti su pokazali veliko interesovanje za primere iz prakse u radu Poverenika i u interaktivnoj diskusiji iznosili svoja viđenja i iskustva iz života u borbi protiv diskriminacije.

Poverenica je predavanje održala na poziv profesora Kriminalističko-policijske akademije dr Željka Nikača.

Print Friendly, PDF & Email
back to top