Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica počela niz sastanka sa NVO • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica počela niz sastanka sa NVO

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković počela je seriju sastanka sa predstavnicima nevladinih organizacija u Srbiji imajući u vidu da je civilni sektor jedan od najvažnijih partnera Poverenika.

Poverenica Brankica Janković u ponedeljak je na odvojenim sastancima razgovarala sa direktorom Yucoma-a Milanom Antonijevićem, direktorkom Beogradskog centra za ljudska prava kao i Mirjanom Bogdanović i Lazarom Pavlovićem, izvršnom direktorkom i predsednikom Gej strejt alijanse.

Cilj je kontinuitet i produbljivanje saradnje Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i organizacija civilnog društva, uz poruku da se samo u zajedničkom delovanju i radu može postići značajan doprinos unapređenju ravnopravnosti u Srbiji.

Sa Milanom Antonijevićem poverenica je dogovorila unapređenje sistema praćenja postupanja po mišljenjima i preproukama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, dok je sa Vesnom Petrović iz Beogradskog centra za ljudska prava najavljena saradnja na projektima za unapređenje i poboljšanje položaja Roma u Srbiji. Na sastanku sa predstavnicima GSA dogovreno je da će se raditi na tome da se predstavnici LGBT populacije ohrabre kako bi u većem broju podnesili pritužbe za povredu ravnopravnosti. Poverenica najavila da će se odazvati pozivu GSA i učestvovati u šetnji 27. juna, povodom Međunarodnog dana ponosa LGBT osoba.

Poverenica Brankica Janković narednih dana nastavlja seriju sastanaka sa predstavnicima organizacija civilnog društva koje se bave položajem svih ugroženih manjinskih grupa u Srbiji, među kojima su: Građanske incijative, Egal, Bibija, MDRI, AMITY i drugi.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top