Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica razgovarala sa Zoranom Mihajlović • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica razgovarala sa Zoranom Mihajlović

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas sa potpredsednicom Vlade Srbije i predsednicom Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zoranom Mihajlović.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i Poverenica Brankica Janković dogovorile su zajednički rad u oblasti ljudskih prava koji će uključivati borbu da sve marginalizovane grupe izađu iz senke, da ravnopravno ostvaruju sva svoja prava, da imaju jednake mogućnosti u društvu.

Na sastanku se razgovaralo o unapređenju položaja diskriminisanih i marginalizovanih grupa u cilju da Srbija postane zemlja u kojoj se poštuju ljudska prava svih građana.

„Odgovornost je svih nas da to sprovedemo i u praksi baš zato što i Nacionalna strategija predviđa mehanizme i Akcioni plan koji će da prati Povelju o ljudskim pravima i Poglavlje 23 Evropske komisije”, navela je Zorana Mihajlović.

Poverenica je upoznala potpredsednicu Vlade sa planom rada Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

„Razgovarale smo o tome kako obezbediti da sve institucije nadležne za borbu protiv nasilja deluju u skladu sa svojim nadležnostima i uopšte podizanje odgovornosti institucija”, rekla je poverenica Brankica Janković nakon sastanka.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top