Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poverenica sa austrijskim ombudsmanom o migrantima • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poverenica sa austrijskim ombudsmanom o migrantima

U okviru radne posete austrijskim nezavisnim telima i organizacijama koje se bore protiv diskriminacije i za zaštitu ravnopravnosti, poverenica Brankica Janković sastala se sa ombudsmanom Republike Austrije Ginterom Krojterom.

Nakon razgovora o nadležnostima i aktivnostima obe institucije, poverenica i austrijski ombudsman dogovorili su intenzivniju saradnju, pre svega kada se radi o migrantskoj krizi i migracionim tokovima.

Oni su zaključili da su dosadašnji mehanizmi saradnje između tela za zaštitu ravnopravnosti obe zemlje bili uspešni, ali da postoji veliki prostor za unapređenjem, ponajviše u razmeni iskustava povodom diskriminacije sa kojima se suočavaju osobe na migracionoj ruti. Deo razgovora bio je posvećen ulozi medija u cilju razbijanja stereotipa i predrasuda na kojima počiva diskriminacija.

 

Print Friendly, PDF & Email
back to top