Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Poziv Romima i Romkinjama da se prijave za stažiranje • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Poziv Romima i Romkinjama da se prijave za stažiranje

Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Evropski Centar za prava Roma (ERRC) pozivaju Rome i Romkinje na podnošenje prijava za stažiranje u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije.

Primamo dve osobe za stažiranje u trajanju od šest meseci, koje će se obavljati u prostorijama Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u Beogradu, Beogradska br. 70 i u Regionalnoj kancelariji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti u Novom Pazaru, Kosančićeva bb. Za stažiste i stažistkinje obezbeđena je naknada .

Osnovni cilj Programa stažiranja je da obezbedi Romima i Romkinjama neposredno iskustvo u radu u nezavisnoj instituciji, specijalizovanoj za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i unapređivanje ravnopravnosti. Pored toga, ciljevi programa su i osnaživanje pripadnika i pripadnica romske nacionalne manjine kroz upoznavanje da radom i funkcionisanjem Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, sticanje praktičnog iskustva i znanja kroz svakodnevni rad u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti, produbljivanje znanja o različitim aspektima politika ravnopravnosti koje su usmerene na inkluziju romske zajednice, podizanje svesti o neophodnosti uključivanja svih manjinskih grupa u rad organa javne vlasti i praktična primena znanja i veština stečenih tokom studiranja i/ili prethodnog radnog iskustva.

Profil stažista/kinja:

• Da je pripadnik/ca romske nacionalne manjine;
• Državljanstvo Republike Srbije;

• Završen pravni fakultet;

• Iskustvo u oblasti ljudskih i romskih prava; poželjno iskustvo u životu i radu u romskoj zajednici;

• Sposobnost rada u multikulturalnoj sredini;

• Dobre organizacione i komunikacione sposobnosti, posvećenost i entuzijazam;

• Fleksibilnost i sposobnost za samostalan i timski rad;

• Poznavanje Microsoft Office paketa.

Zainteresovani kandidati i kandidatkinje treba da dostave dokumenta kojima dokazuju ispunjenost uslova. Potrebno je dostaviti overenu fotokopiju diplome pravnog fakulteta i dokaz o državljanstvu Republike Srbije. Pored toga, neophodno je dostaviti:
1. Biografiju (CV)

2. Pismo zainteresovanosti

Samo potpune prijave biće uzete u obzir. Molimo Vas da podnesete svu neophodnu dokumentaciju zajedno. Potpune prijave treba poslati na: aleksandar.vrcd@gmail.com ili VRCD Romaversitas program, Zmaj Jovina 14a, 21000 Novi Sad.

Rok za dostavljanje prijave je 28 april 2015. godine.


microsoft-word-icon Poziv za dostavljanje prijava za stažiranje Preuzmi


Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top