Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Premijera filma “Jednaki” na Sarajevskom film festivalu • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Premijera filma “Jednaki” na Sarajevskom film festivalu

Film „Jednaki” (Equals) biće premijerno prikazan 17. avgusta na ovogodišnjem, jubilarnom 20. Sarajevo film festivalu . Film „Jednaki” bavi se pravima deteta iz povelje Ujedinjenih nacija, a čini ga šest priča koje obrađuju različite teme: siromaštvo, zlostavljanje u porodici, zdravstvo, maloletnički brakovi, maloletnička delinkvencija i diskriminacija dece.

U skladu sa svojim dosadašnjim radom i misijom, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti ostaje posvećen borbi za unapređenje prava dece kroz različite aktivnosti. Poverenik je prepoznao potencijal projekta „Jednaki” i njegov značaj za razvijanje i jačanje svesti o problemima sa kojima se deca susreću, i pružio mu svesrdnu podršku. U promociji ravnopravnosti ključni je potencijal filmova i edukativnih video materijala, jer poruke tolerancije i razumevanja različitosti putem medija stižu do najšire javnosti i čine je senzibilisanijom za probleme u ostvarivanju prava dece.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top