Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Ravnopravno do cilja na 26. Beogradskom maratonu • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Ravnopravno do cilja na 26. Beogradskom maratonu

„Ravnopravno do cilja” – to je moto pod kojim je i ove godine na Beogradskom maratonu kancelarija Poverenika za zaštitu ravnopravnosti dala podršku diskriminisanim osoboma i društvenim grupama u oblasti sporta.
Posetioci i posetiteljke 26. Beogradskog maratona imali su priliku da se druže i razgovaraju sa Draženkom Mitrovićem, aktuelnim svetskim rekorderom u bacanju diska u kategoriji F 54, svetskim i evropskim prvakom i vicešampionom Paraolimpijskih igara u Londonu. Učesnicima i učesnicama su podeljeni pokloni, a imali su priliku i da se upoznaju sa radom Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i testiraju svoje znanje iz oblasti diskriminacije i ljudskih prava. Akcija „Ravnopravno do cilja” okupila je veliki broj posetilaca, posebno mladih, što predstavlja svojevrsni podstrek za kontinuirani rad na poboljšanju položaja osetljivih društvenih grupa na sportskim manifestacijama.
U trci zadovoljstva na ovogodišnjem Beogradskom maratonu učestvovalo je više od 200 osoba sa invaliditetom. U maratonskoj trci osobe sa invaliditetom je predstavljao Goran Nikolić iz Kragujevca kome je ovo 18. Maraton u karijeri, a polumaraton je trčao Milan Petrović iz Leskovca, koji je zbog gubitka vida nastupao uz pomoć vodiča.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top