Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Saopštenje povodom sastanka poverenice i ministra prosvete • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Saopštenje povodom sastanka poverenice i ministra prosvete

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević bio je u prvoj zvaničnoj poseti, od kada je preuzeo dužnost, Povereniku za zaštitu ravnopravnosti.

Poverenica Brankica Janković i ministar Šarčević razgovarali su o budućoj saradnji i aktuelnim problemima u oblasti unapređenja ravnopravnosti i o ulozi sistema obrazovanja u suzbijanju diskriminacije.

Poverenica i ministar saglasili su se da je zajednički cilj Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti edukacija mladih o Ljudskim pravima, ravnopravnosti i zaštiti od diskriminacije kroz obavezne školske programe.

Na sastanku je potvrđena spremnost Ministarstva da učestvuje u projektu koji Poverenik realizuje u saradnji sa UNICEF-om. Projekat obuhvata izradu priručnika za prepoznavanje diskriminacije u školama za zaposlene i roditelje, zatim izradu pripručnika koji je namenjen učenicima, kao i izradu edukativnih materijala koji će na adekvatan način približiti deci i mladima značaj i njihovu ulogu u borbi protiv diskriminacije. U ovim aktivnostima aktivno će učestvovati i Panel mladih Poverenika za zaštitu ravnopravnosti kako bi sadržaj bio što dostupniji mladima i u skladu sa njihovim očekivanjima i razumevanjem borbe protiv diskriminacije.

Takođe, dogovorena je i zajednička organizacija obuka koji su namenjeni, najpre prosvetnim radnicima, a zatim i prosvetnim savetnicima, inspektorima i svim zaposlenima u sistemu obrazovanja.

Poverenica Janković i ministar Šarčević mišljenja su da je ovakav pristup neophodan kako bi mladi blagovremeno naučili da poštuju različitost i prednosti života u društvu bez diskriminacije i nasilja.

 

Saopštenje povodom sastanka poverenice i ministra prosvete
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top