Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Saopštenje povodom stažiranja studenata i studentkinja romske nacionalnosti • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Saopštenje povodom stažiranja studenata i studentkinja romske nacionalnosti

Drugu godinu zaredom, u stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti radiće stažisti romske nacionalnosti.

Program stažiranja rezultat je saradnje Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Evropskog Centra za prava Roma (ERRC), a osnovni cilj programa je da se Romkinjama i Romima obezbedi neposredno iskustvo u radu u nezavisnoj instituciji specijalizovanoj za prevenciju i zaštitu od diskriminacije i unapređivanje ravnopravnosti.

Ciljevi ovog programa, koji je namenjen studentima i studentkinjama, kao i diplomcima pravnih fakulteta romske nacionalnosti, su i osnaživanje ove nacionalne manjine, sticanje praktičnog iskustva i znanja kroz svakodnevni rad u Povereniku, kao i unapređivanje znanja o različitim aspektima politika ravnopravnosti koje su usmerene na inkluziju romske zajednice.

Ovim programom, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti podržava aktivnosti koje podstiču inkluziju Roma u društveni život Srbije. Isto tako, ojačavaju se i kapaciteti institucije, pre svega zbog razmene iskustava i znanja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top