Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Saopštenje povodom Svetskog dana slobode medija • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Saopštenje povodom Svetskog dana slobode medija

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković čestita Svetski dan slobode medija svim novinarima i novinarkama u Srbiji i ističe da je slobodno, odgovorno i profesionalno informisanje jedan od osnovnih postulata svakog demokratskog i tolerantnog društva.

Poverenica ukazuje na potrebu poboljšanja njihovog materijalnog i socijalnog položaja, ali naglašava da pre svega njihova lična bezbednost i profesionalni integritet ne smeju biti ugroženi ni na koji način i da je na nadležnim državnim organima obaveza da im osiguraju zaštitu i omoguće nesmetan rad.

Sloboda izražavanja i informisanja od ključne su važnosti za napredak svakog društva, a mediji su ključni kanali preko kojih se prenose poruke i oblikuju stavovi javnog mnjenja. Zato poverenica Janković na kraju podseća da mediji, između ostalog, treba i da unapređuju standarde svog izveštavanja i promovišu ljudska prava i toleranciju.

Print Friendly, PDF & Email
back to top