Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Saopštenje povodom završetka Svetske nedelje dojenja • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Saopštenje povodom završetka Svetske nedelje dojenja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenjuje da je Svetska nedelja dojenja dobra prilika da se ukaže na potrebu poboljšanja položaja trudnica, porodilja i žena koje odsustvuju sa posla radi nege deteta. Bez obzira na datume, važno je konstantno podsećati na potrebu poboljšanja položaja žena i punu primenu zakona u svakodnevnom životu, a posebno kada su u pitanju trudnice i porodilje.

Poverenica Janković zajedno sa Udruženjem „Roditelj” na kraju Svetske nedelje dojenja, poziva sva preduzeća i kompanije da pošalju dobre primere iz svoje prakse kako bi ženama olakšali ovaj period, a Poverenik za zaštitu ravnopravnosti će ih zajednički javno predstaviti na konferenciji povodom Nacionalne nedelje dojenja početkom oktobra.

U međuvremenu će biti urađena početna analiza u vezi sa ovom oblašću kako bi se uvidelo realno stanje, putem upitnika koji će biti poslati svim kompanijama.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top