Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Sastanak poverenice i ambasadora SAD • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Sastanak poverenice i ambasadora SAD

Ambasador SAD Majkl Kirbi bio je u poseti Povereniku za zaštitu ravnopravnosti povodom završetka mandata u Srbiji.

Jedna od glavnih tema sastanka sa poverenicom Brankicom Janković bila je borba protiv nasilja nad ženama, a poverenica i ambasador su se saglasili da sprečavanje rodno zasnovanog nasilja mora biti prioritet u radu odgovornih u narednom periodu. Kirbi je istakao da mediji imaju veoma važnu ulogu, te je neophodno obezbediti adekvatnu medijsku podršku u rešavanju problema nasilja u porodici.

Teme sastanka bile su i sprečavanje zlostavljanja i zanemarivanja starijih, problemi sa kojima se suočavaju osobe sa invaliditetom, kao i društveni položaj Roma.

Ambasador Kirbi je izrazio uverenje da je Srbija načinila vidljiv napredak u zaštiti ravnopravnosti i poručio da društvo mnogo gubi u celini ako marginalizovanim grupama nisu obezbeđena zagarantovana prava.

Poverenica se zahvalila na uspešnoj saradnji i aktivnostima kojima je doprineo unapređenju zaštite ljudskih prava i ravnopravnosti u toku svog rada u Srbiji.

Print Friendly, PDF & Email
back to top