Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Sastanak poverenice i ministra policije • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Sastanak poverenice i ministra policije

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, prvi put nakon izbora za poverenicu. Ključna tema sastanka bilo je unapređenje normativnog okvira sistema zaštite od nasilja u porodici. Posebno je bilo reči o mogućnostima ovlašćenja policijskih službenika da izriču hitne mere privremenog udaljavanja sa adrese stanovanja, privremene zabrane kontaktiranja sa članom porodice i sl.

Poverenica Janković i ministar Stefanović složili su se da je potrebno preduzeti sve mere unapređivanja efikasnosti i delotvornosti u pružanju zaštite od nasilja u porodici, uključujući i koordinisano i efikasno delovanje institucija sistema u pružanju podrške i pomoći žrtvama. Kao primer dobre prakse, istaknut je model koji se primenjuje u Austriji. Ministar Stefanović je naglasio da je zaštita od nasilja u porodici prioritet MUP-a, i da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti na tom planu.

Sastanku su prisustvovale i šefica Biroa za saradnju sa medijima Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković, pomoćnica poverenice Ljiljana Lončar i šefica Kabineta Antigona Andonov.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top