Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Sastanak poverenice i predstavnika ambasade SAD • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Sastanak poverenice i predstavnika ambasade SAD

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić sastala se predstavnikom ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji zaduženim za ljudska prava Kevinom Furijem.

Tema razgovara bilo je stanje ljudskih prava, posebno u ostvarivanju i zaštiti ravnopravnosti, i položaj nezavisnih institucija u Srbiji. Predstavnik ambasade SAD Kevin Furi pohvalio je rezultate rada Poverenika u borbi protiv diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti. On je naveo da su nezavisna tela ključna za razvoj demokratskog društva jer građanima, pre svega, pružaju mogućnost da zaštite svoja prava. Istakao je da je od izuzetne važnosti postojanje Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, kao i da je od posebnog začaja da se održi i osigura kontinuitet u radu institucije u punom kapacitetu. Još mnogo posla ima kako u samoj oblasti borbe protiv diskriimacije, tako i u suzbijanju nerazumevanja koje postoji u srpskom društvu kada je u pitanju uloga i značaj nezavisnih tela, rekao je gospodin Furi.

Sastanku je pored poverenice Neven Petrušić prisustvovala i pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Ljiljana Lončar.

Print Friendly, PDF & Email
back to top