Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Sastanak poverenice sa ambasadorom Davenportom • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Sastanak poverenice sa ambasadorom Davenportom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković sastala se sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom, na njegov poziv.

Poverenica se zahvalila na dosadašnjoj pomoći i podršci EU instituciji Poverenika, dok je ambasador izrazio zadovoljstvo što se, kako je rekao, sve više snažnih žena nalazi na važnim pozicijama u državi Srbiji. Davenport je istakao veliku ulogu i značaj nezavisnih institucija, a posebno Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, za sve građane i građanke Srbije u procesu evrointegracija.

Poverenica Janković i ambasador Davenport razgovarali su o strateškim ciljevima i prioritetima rada Poverenika u narednom periodu i budućim pravcima saradnje, a posebno o aktivnostima iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u pregovorima sam EU.

Takođe, ambasador Davenport je izrazio posebno zadovoljstvo što su pitanja LGBT prava i prava migranata visoko na agendi ovog nezavisnog tela. Tokom razgovora je istaknut značaj mirnog i bezbednog održavanja ovogodišnje Parade ponosa.

U razgovorima su učestvovale i savetnica za pitanja demokratizacije u Delegaciji EU Gordana Arackić Nikolić, pomoćnica poverenice Ljiljana Lončar i šefica Kabineta Antigona Andonov.

Print Friendly, PDF & Email
back to top