Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Skupštinski odbori o položaju LGBT osoba u Srbiji • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Skupštinski odbori o položaju LGBT osoba u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić učestvovala je na zajedničkoj sednici Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova i Odbora za evropske integracije skupštine Srbije kojoj su prisustvovali brojni predstavnici LGBT organizacija, a koja je bila posvećena položaju ove seksualne manjine u Srbiji.

Ona je rekla da problem sa kojim se suočavaju pripadnici LGBT nije samo njihov, već celog društva, jer svedoči o netoleranciji, homofobičnosti, neznanju i predrasudama. “Nadam se da će ‘Parada ponosa’ biti održana što će biti jasan pokazatelj da vlada sila zakona, a ne zakon sile, i da su državni organi ispunili svoj zadatak”, rekla je poverenica i pozvala sve koji su privrženi ideji ljudskih prava da u nedelju dođu na “Paradu ponosa” i da Srbija pokaže da je spremna da gradi demokratsko društvo.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović rekao je da su odbori zatražili od nadležnih institucija, pre svega od MUP-a, da obezbede nesmetano održavanje “Parade ponosa” i bezbednost ne samo učesnika i građana, kao i da osiguraju objekte koji će se naći na maršruti.

Na sednici su između ostalih, govorile i šefica pregovaračkog tima sa EU Tanja Miščević, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, kao i član Organizacionog odbora Parade Boban Stojanović, predsednik GSA Lazar Pavlović, itd.

Print Friendly, PDF & Email
back to top