Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Susret sa Sonjom Liht • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Susret sa Sonjom Liht

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković razgovarala je danas sa direktorkom Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonjom Liht u cilju jačanja saradnje Poverenika i organizacija civilnog društva kao ključnih partnera u suzbijanju diskriminacije i zaštiti ravnopravnosti.

Poverenica Janković i Sonja Liht su se saglasile da je dalje jačanje nezavisnih institucija ključno za izgradnju društva u kojem će svi građani i građanke uživati ljudska prava, i sistema u kojem će ljudska bezbednost, kao osnov demorkatskog, tolerantnog i otvorenog društva, biti garantovana. Na sastanku se razgovaralo o aktuelnom problemu migracija i azilanata. Takođe je dogovreno da u fokusu buduće saradnje posebno bude položaj i zaštita od diskriminacije Roma i Romkinja jer većina njih živi u izuzetno teškim uslovima, bez posla i mogućnosti da sebi obezbede minimum egzistencije a samim tim slobodan život. Tokom razgovora je istaknuto da će u narednom periodu biti uloženi zajednički napori da se mehanizmi zaštite od diskriminacije učine značajno delotvornijim.

Print Friendly, PDF & Email
back to top