Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Svetski dan belog štapa • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Svetski dan belog štapa

Povodom obeležavanja Svetskog dana belog štapa, poverenica za zaštitu ravnopravnosti upozorava da je položaj slepih i slabovidih osoba u Srbiji i dalje nepovoljan. Neprilagođenost javnih površina i nepostojanje nastavnih materijala na Brajevom pismu samo su neki od problema sa kojima se slepe i slabovide osobe svakodnevno susreću.
Poverenik za zaštitu ravnopravnosti posvećen je aktivnostima koje unapređuju položaj slepih i slabovidih osoba. Tokom poslednje dve godine sproveo je brojne akcije sa ciljem poboljšanja njihovog položaja, i objavio je nekoliko audio knjiga i publikacija na Brajevom pismu: Priručnik za borbu protiv diskriminacije, Zakon o zabrani diskriminacije, Skraćeni izveštaj Poverenika za 2012. godinu, i Informativnu brošuru „Ravnopravnost naše pravo i naša odgovornost” o mandatu Poverenika i načinu za podnošenje pritužbe.

Print Friendly, PDF & Email
back to top