Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Trening „Javno zastupanje za prava manjina“ održan u Novom Pazaru • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Trening „Javno zastupanje za prava manjina“ održan u Novom Pazaru

U Novom Pazaru održan je trening za mlade „Javno zastupanje za prava manjina” u okviru projekta „Neka ravnopravnost postane stvarnost” koji zajednički realizuju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Savez udruženja „Kuća ljudskih prava i demokratije” iz Beograda.

Učesnici i učesnice treninga su kroz radionice i edukativne sesije upoznati sa procesom kreiranja strategije javnog zastupanja. Predstavnica Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Rejhana Ćorović predstavila je nadležnosti institucije Poverenika, kao i rad lokalne kancelarije koja je ove godine otvorena u Novom Pazaru.

Nakon toga, trenerski tim Kuće ljudskih prava i demokratije Dubravka Velat i Sara Dereta predstavile su korake koje će učesnici/e morati da prođu pri kreiranju strategije javnog zastupanja, i ukazale su na faktore koji na ovu strategiju mogu da utiču. Takođe, podstaknuti su da samostalno prepoznaju problem diskriminacije u lokalnoj zajednici i izrade kampanju javnog zastupanja.

Mladi u Novom Pazaru kao veliki problem vide diskriminaciju romske nacionalne manjine, kao i zapošljavanje po partijskoj osnovi, gde nestranačke ličnosti bivaju diskriminisane i u nemogućnosti da dobiju posao u lokalnoj zajednici. Učesnici/e odlučili su da razvijaju kampanje javnog zastupanja koje će ukazati na ove probleme u zajednici, podići svest ljudi oko sebe, i uticati na rešavanje problema.

Video materijal sa skupa u Novom Pazaru možete pogledati na zvaničnom You Tube kanalu Poverenika.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top