Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
U Rumi održan Dan otvorenog suda za đake • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

U Rumi održan Dan otvorenog suda za đake

U okviru USAID projekta za reformu pravosuđa i odgovornu vlast, u Prekršajnom sudu u Rumi održan je Dan otvorenog suda za učenike srednjih škola.

Zaposleni u Prekršajnom sudu u Rumi otvorili su vrata suda učenicama i učenicima pravnog smera srednje škole u Rumi koji su, nakon obilaska sudnica, pisarnice i drugih prostorija u sudu, održali simulaciju suđenja u prekršajnom postupku. Predmet simulacije bio je jedan od predmeta Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, i učenici su, u toku postupka, pokazali visok nivo poznavanja odredbi Zakona o prekršajima, kao i visok nivo poznavanja Zakona o zabrani diskriminacije.

Đacima su se obratile predstavnica Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Emila Spasojević, predsednica Prekršajnog suda, Marija Gmizić i predstavnica USAID projekta, Mirjana Samardžić.

Print Friendly, PDF & Email
back to top