Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Učešće poverenice na skupu „Nezavisne institucije bliže građanima" • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Učešće poverenice na skupu „Nezavisne institucije bliže građanima”

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, zaštitnik građana Saša Janković i Stanojla Mandić, zamenica Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, posetili su Sombor u okviru projekta ”Nezavisne institucije bliže građanima”. Cilj ovog projekta koji sprovode Građanske inicijative je stvaranje mreže organizacija sa tri nezavisne institucije, kako bi se unapredila veza između nezavisnih institucija i građana i građanki na lokalnom nivou.

Okupljeni su se najviše interesovali za rešavanje pitanja arhitektonskih barijera sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom, ali isticali i druge probleme poput brzine dobijanja podataka iz katastra od gradskih vlasti, neophodnost kvalitenije zaštite podataka iz zdravstvenih ustanova i Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Na skupu u Somboru zaključeno je da je neophodno povećanje svesti i građanske inicijative u rešavanju problema lokalne zajednice, i istaknuto da je i u budućnosti neophodno organizovanje sličnih skupova na kojima će građani neposredno izneti svoja iskustva i probleme lokalne zajednice. Učesnicima su podeljeni promotivni materijali o radu Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i prezentovani su rezultati rada institucije na teritoriji Grada Sombora.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top