Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Upozorenje povodom neprimerenih medijskih sadržaja o političarkama • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Upozorenje povodom neprimerenih medijskih sadržaja o političarkama

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić zaprepašćena je skandaloznim, nedopustivim i neprimerenim tekstovima i televizijskim prilozima u kojima se pojedine domaće i strane političarke vređaju i omalovažavaju.

Poverenica upozorava da ovakvi medijski sadržaji koji eksplicitno i senzacionalistički ponižavaju i zloupotrebljavaju žensko telo i fizički izgled i uz to obmanjuju javnost, predstavljaju flagrantno kršenje ljudskog dostojanstva žene.

Ovime se afirmiše stav da političarke uvek mogu da budu svedene na erotiku i to na način na koji nikada nisu prikazani muškarci na funkcijama. Iz ovoga se može zaključiti da je jedina poruka da se žena svodi na objekat, bez ikakavih izveštavanja o njenoj stručnosti, sposobnosti, profesionalnim dostignućima i rezultatima rada. Tekstovi ovog tipa omalovažavaju, diskriminišu i grubo promovišu rodne stereotipe i predrasude.

Poverenica poziva medije da striktno poštuju zakonske propise i profesionalne standarde, a nadležne državne organe da reaguju.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top