Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Verica Grbić, Novi Sad • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Verica Grbić, Novi Sad

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, na smeru školska pedagogija, 1982. godine. Zaposlena je kao vaspitač i šef vaspitne službe u Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo” u Novom Sadu. Trener je akreditovanih seminara „Osnaživanje mladih za školsku/vršnjačku medijaciju”, „Osnaživanje mladih za učeničke parlamente” i „Profesionalni razvoj stručnih saradnika u školama i domovima učenika”. Radila je kao koordinator i implementator na više projekata.

Radno iskustvo

 

Zaposlena je u Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo” u Novom Sadu kao vaspitač od 1982. godine i kao šef vaspitne službe od 1997. godine.

 

Obrazovanje i profesionalno usavršavanje

 

Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu u oblasti školske pedagogije, 1982. godine.

Trener je akreditovanih seminara „Osnaživanje mladih za školsku/vršnjačku medijaciju” (GIZ i Pedagoško društvo Srbije), „Osnaživanje mladih za učeničke parlamente” (GIZ i Pedagoško društvo Srbije) i „Profesionalni razvoj stručnih saradnika u školama i domovima učenika”.

Koordinator je i implementator više projekata u Domu učenika „Brankovo kolo”.
U proteklom periodu učila je i prenosila znanja iz oblasti nenasilne komunikacije, prevencije nasilja, rešavanja konflikata, tolerancije, a u oblasti medijacije obogatila je znanje u oblasti vršnjačke medijacije, inkluzivne medijacije i medijacije u slučajevima diskriminacije.

Osposobljena je za vođenje individualnih i grupnih kriznih intervencija u zajednici (KRIN). Vodila je radionice u okviru senzibilizacijskih seminara „Psihološke krizne intervencije u vaspitno – obrazovnim institucijama”. Učestvovala je u Kriznoj intervenciji kao član Stručne komisije za kriznu intervenciju u Ustanovi za decu i omladinu SOS Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Koautor je i realizator nekoliko projekata u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za mlade.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top