Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/crazytw1/public_html/symbolgames-net/wp-content/themes/gather/framework/Custom-Metaboxes/init.php on line 746
Zapošljavanje teže zapošljivih grupa • Poverenik za zaštitu ravnopravnosti

Zapošljavanje teže zapošljivih grupa

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković učestvovala je na regionalnoj konferenciji “Zapošljavanje teže zapošljivih grupa” koja je okupila predstavnike nacionalnih službi za zapošljavanje Srbije, Austrije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, međunarodne organizacije rada, stručnjake u oblasti profesionalne rehabilitacije, predstavnike Privredne komore Srbije i resornih ministarstava.

Na panel diskusiji razmatrala su se pitanja aktivacije i podrške zapošljavanja mladih, profesionalna rehabilitacija i podsticanje zapošljavanja osoba sa invaliditetom. Takođe, razgovaralo se o ulozi obrazovanja i veština u zapošljavanju teže zapošljivih kategorija i podrške na putu do uspešnog preduzetništva.

U svom izlaganju, poverenica je istakla da je prošle godine pristiglo najviše pritužbi koje se odnose na oblast rada i zapošljavanja i da je invaliditet jedan od najčešćih osnova diskriminacije. Ona je podsetila da su osobe sa invaliditetom često višestruko diskriminisane i da se svakodnevno suočavaju sa različitim barijerama, ne samo arhitektonskim.

Panelisti su se saglasili da su međunarodna okupljanja i učestvovanje na ovakvim skupovima izuzetno značajni zbog razmene iskustava i pronalaženja najboljih rešenja za problem nezaposlenosti.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Twitter
back to top